Traktorgräsklippare

Har du hus med trädgård eller drömmer du om att skaffa eget? Ett eget hus och en lummig trädgård är drömmarnas mål för väldigt många. Men, allt det jobb en trädgård innebär kan också skrämma en del, ibland faktiskt så mycket att man inte vågar förverkliga sin dröm. För den där drömbilden av en trädgård, där barnen springer barfota på en sammetslen gräsmatta, och man bara kan gå ut i trädgården och plocka in färska grönsaker, bär o frukter, kräver också en hel del jobb. Gräset blir inte så där mjukt och grönt av sig själv, och odlingar kräver att man sår, luckrar, rensar och gödslar. Och om det är svårt att få ihop livspusslet utan hus blir det väl i stort sett omöjligt om man skaffar hus och trädgård. Eller…?

Nej, idag behöver du egentligen inte alls oroa dig för det där med gräsklippning, gödsling och lövkrattning alls. Istället för att investera i en gräsklippare som du ska gå kilometer efter kilometer med för att få gräset klippt, och en hel massa andra maskiner för att klara resten av trädgårdsarbetet kan du köpa en traktorgräsklippare. Då kan du fixa en hel massa jobb med en enda maskin, och du gör det både snabbt och enkelt. Med en traktorgräsklippare behöver du kanske inte ens klippa gräset själv, eftersom det brukar vara en populär syssla bland familjemedlemmarna. Om du vill slippa kratta ihop gräset efter klippningen, och det vill du förmodligen, sätter du på en uppsamlare på traktorn. Då samlas allt gräsklipp upp, och beroende på vilken typ av aggregat du har kommer det att kastas ut jämnt fördelat, samlas upp så du kan kompostera eller malas sönder och spridas som gödsel på gräsmattan. Det senare kallas mulching och om det inte finns en mulchingtillsats med till din traktorgräsklippare kan du köpa det som tillbehör. Med denna metod får du mattan gödslad på ett naturligt sätt och du själv slipper ett arbetsmoment med gödning.

Populära traktorgräsklippare:

 

Trädgårdstraktor 452 cc - hydrostatisk transmission & uppsamlare

Trädgårdstraktor 452 cc - hydrostatisk transmission & uppsamlare
29 595 kr

Trädgårdstraktor 452 cc - hydrostatisk transmission

Trädgårdstraktor 452 cc - hydrostatisk transmission
25 295 kr

Trädgårdstraktor 432 cc - hydrostatisk transmission

Trädgårdstraktor 432 cc - hydrostatisk transmission
23 995 kr

Trädgårdstraktor 432 cc

Trädgårdstraktor 432 cc
22 895 kr

Vagn till trädgårdstraktor

Vagn till trädgårdstraktor
3 895 kr

Bogserad uppsamlare till trädgårdstraktor/åkgräsklippare

Bogserad uppsamlare till trädgårdstraktor/åkgräsklippare
2 595 kr
 

Viktigt med uppsamlare

Uppsamlaren kan du också använda för att ta upp de nedfallna löven på hösten, och du kan städa gräsmattan snabbt och bekvämt. Har du en traktorgräsklippare med uppsamlare kan du glömma allt vad lövsugar heter. När grannen ägnar höstens alla lediga timmar åt att suga upp eller blåsa ihop höstlöven kan du lugnt lägga din tid på annat. När löven fallit av kör du bara runt en gång och din gräsmatta är ren från alla löv som annars kan orsaka mögel och andra skador under vintern. Investerar du i en trädgårdstraktor investerar du faktiskt i mer ledig tid och bekvämare trädgårdsliv. Störst utbud av traktorgräsklippare hittar du här på nätet. Här ser du dem samlade och kan jämföra olika traktorer för att hitta den som passar dig bäst. Vilken traktorgräsklippare du ska köpa beror både på gräsmattans storlek och hur och till vad du vill använda din traktor. Har du stora ytor att klippa, till exempel, är det bäst att välja en traktorgräsklippare med extra klippbredd så du slipper köra så många vändor.