MTD Trädgårdstraktor

MTD Trädgårdstraktor säljes online. ✅ Stort sortiment. ✅ Köp MTD Trädgårdstraktor billigt online.

 
Inga förslag för tillfället.
 

MTD Trädgårdstraktor

Att ha ett eget hus med en egen trädgård är den stora drömmen för många. Visst kan det vara praktiskt att hyra, men med ett eget hus kommer också friheten att göra som man vill. Man kan renovera och till och med bygga om utan att be en hyresvärd om lov. Ja man har helt enkelt möjligheten att skapa sitt eget drömhem. Men kanske är det ändå det där med egen trädgård som lockar allra mest. Mjuka gröna gräsmattor, dignande fruktträd och vackra blommor. En trädgård för barnen att leka och springa fritt i och ett grönt paradis för mamma och pappa att njuta sköna sommardagar i. det är väl ungefär så som det ser ut i drömmarna. Och visst kan det också vara precis så underbart i verkligheten, men allt det där positiva med en trädgård kommer faktiskt inte av sig själv. För att gräsmattan ska vara så där sammetsgrön och mjuk krävs det en hel del skötsel. Den ska klippas, gödas, krattas och ses om. Och för att man ska kunna skörda sina egna grönsaker krävs inte bara att man sår, utan också att man ser till att ge grödan bästa möjliga förutsättningar genom att gödsla, luckra, rensa och kanske kompostera.

Det är helt fantastiskt att ha en egen trädgård, men det innebär också en hel del jobb. Men, precis som med allt annat arbete är det både lättare och roligare att jobba om man har bra redskap och verktyg. För att kunna få den där fantastiska gräsmattan som utgör grunden för en vacker trädgård behöver man ha en bra gräsklippare. Helst ska den köras ofta för att gräset ska bli så där riktigt tätt och fint. Man ska också samla ihop gräsklippet och när hösten kommer ska löven krattas ihop och tas bort så de inte bildar en matta som kan innebära risk för snömögel och andra angrepp på gräsmattan. Det är, med andra ord, en hel arsenal av redskap och maskiner som behövs för att sköta bara en gräsmatta. Om du nu inte är smart nog att satsa på en enda maskin som klarar i stort sett alla de här jobben, och många fler. Med en MTD trädgårdstraktor kan du sköta hela din trädgård både enkelt och effektivt. Med en trädgårdstraktor går gräsklippningen som en dans, och eftersom du inte behöver göra så mycket mer än åka med och styra kommer du säkert att klippa så ofta som behövs för att få gräsmattan att se ut som en golfgreen.

Har du en trädgårdstraktor klarar du hur stora gräsmattor som helst, och du sitter bekvämt under tiden du jobbar. Du kan ställa in klipphöjden för att klippa exakt så mycket som är bäst för din gräsmatta vid varje tillfälle. Vid långvarig torka på sommaren, eller vid sista klippningen för hösten, är det bättre att välja en något högre klipphöjd än vanligt, till exempel. Tack vare att traktorn har en rejäl klippbredd går klippningen snabbt även om du har en stor tomt att klippa.

Men en MTD trädgårdstraktor är naturligtvis inte bara en extra smart och bekväm gräsklippare. Med denna traktor istället för en vanlig gräsklippare får du också en uppsamlare och du slipper gå efter och kratta upp gräsklippet. Till traktorn finns en uppsamlare / mulchkit som samlar upp gräset. Här kan du välja om du vill samla upp klippet och kompostera det. Alla trädgårdstraktorer från MTD som har uppsamlare kan enkelt tömmas från förarsätet. Men, gräsklippet kan också kastas ut med en deflektor. Detta är ett bra alternativ om gräset är vildvuxet och blött, eller om det kan ligga kvar på gräsmattan efter klippning. Ett tredje valalternativ är mulching. Det innebär att gräset finfördelas och sprutas ut tillbaka över gräsmattan där det fungerar som gödning. Du får ett helt naturligt gödselmedel för gräsmattan och slipper det extra arbetsmomentet med att gödsla gräset manuellt. Mulching rekommenderas speciellt under varma och torra sommarperioder eftersom det också hindrar gräset från att torka ut. Med några enkla steg kan du alltså anpassa din MTD trädgårdstraktor efter säsongens behov. På en del modeller följer uppsamlare och mulchkit med som standard, men om de inte följer med just din modell kan du köpa till. Du väljer då en 2 i 1 uppsamlare ,med utkast, eller en 3 i 1 med uppsamlare, utkast och mulching för full frihet att göra vad du vill med gräsklippet. Redan om du bara använder din trädgårdstraktor som gräsklippare kan du alltså spara in massor av tid och arbetsmoment. Du slipper gå efter och kratta, och du slipper plocka pinnar och skräp innan klippningen som annars är vanligt när man klipper med en vanlig handdriven gräsklippare.

Med en uppsamlare klarar du också av höstlöven snabbt och enkelt. Du kör en runda och samlar upp de nedfallna löven, och tömmer ut dem på komposten. Här kan du alltså även ställa in lövräfsan i förrådet eftersom den inte kommer att behövas mer.

Att tänka på när du väjer trädgårdstraktor
MTD har en mängd olika traktorer för trädgårdsbruk. Naturligtvis spelar gräsmattans storlek stor roll för vilken traktor som är lämpligast. Men titta inte bara på hur stor din gräsmatta är utan också hur den ser ut. Om du har en ojämn eller kuperad gräsmatta, till exempel, bör du köpa en traktor som har bredare hjul och gärna också en kraftigare motor. Gräsmattans storlek avgör i första hand vilken klippbredd som är bäst på traktorn. För en gräsmatta på upp till 2000 kvadratmeter är en MTD trädgårdstraktor med en klippbredd på 76 cm lagom, medan du kan behöva en traktor med en klippbredd på 107 cm om gräsmattan är så stor som 3000 kvadratmeter.

Alla MTD trädgårdstraktorer har en mycket liten svängradie ( 46 cm) vilket gör att du lätt kan manövrera mellan trädgårdens buskar och träd. Chassit är lågt byggt så att det är lätt att komma i och ur, och traktorerna är utrustade med belysning så att du ska kunna köra säkert även när höstmörkret sänker sig. Den perfekta trädgårdshjälpen vare sig du har stor eller liten trädgård, men vill ha tid över till annat.